In mijn vrije tijd ben ik eigenlijk altijd wel tussen de dieren te vinden. Één van mijn grootste hobby's zijn mijn cavia's. Ik fok langhaar cavia's in verdunde kleuren. Dit zijn kleuren zoals lilac, goud, slate-blue, safraan en argente.

De cavia's zijn echt mijn grote passie.Ik vind het ook belangrijk en fijn dat de nieuwe eigenaren goed geïnformeerd is over het houden van een cavia. Mijn cavia's krijgen ook maar een beperkt aantal nestjes in hun leven en gaan daarna met pensioen. Ze mogen dan hun oude dag lekker bij ons in de ren doorbrengen.

Door goede informatie te geven hoop ik altijd dat ik daarmee de eigenaren en de cavia's een betere start geef dan wanneer er in grote aantallen mee gefokt wordt en er ook weinig/geen informatie gegeven wordt bij de aanschaf van een cavia.

De kleuren en haarstructuren waarmee ik fok komen weinig voor, daarom verhuizen mijn baby cavia's ook allemaal met een stamboom. Vachtverzorging bij uw cavia is dan voor mij ook geen enkel probleem omdat ik hier zelf dagelijks mee bezig ben.

Wil u meer lezen over deze hobby? Neem dan eens een kijkje op de site van Caviastal Twilight (via de link hiernaast):