Voor de volledige vachtverzorging van (langharige) knaagdieren en konijnen kunt u ook bij ons in de salon in Roosendaal terecht. Trimsalon Twilight heeft al enige jaren ervaring als konijnentrimster en heeft klanten uit heel Noord-Brabant.

Langharige vachten kunnen soms gaan klitten, zeker als de dieren borstelen slecht toelaten. Bij mijn eigen cavia's knip ik regelmatig de vacht aan de achterkant korter. Daarnaast knip ik de klitten die ik voel uit de vacht. Dan zien ze er weer netjes uit en zijn ze ook van de klitten af. Cavia's hebben weinig ondervacht, dus klitten uitkammen is vaak erg gevoelig. Dit omdat de klitten niet uit losse onderwol bestaan maar uit haren die nog met de wortel in de huid vast zitten. De klitten weg laten knippen is dan vaak ook diervriendelijker, ze daarna wat korter in de vacht houden voorkomt nieuwe klitten.

Konijnen hebben een hele andere vacht en juist veel onderwol. Deze onderwol raakt gemakkelijk in de klit  Daarom is het belangrijk om zeker in het voor- en het najaar uw konijn te helpen van het losse onderwol af te komen. Dit zijn dan ook de ideale seizoenen om uw konijn naar de trimsalon te brengen om ze een handje te laten helpen door deze rui periode heen te komen. Dit is zowel voor de langharige als kortharige rassen. Natuurlijk is het zo dat bij langharige rassen 2 keer per jaar borstelen niet voldoende is. Om ze klitvrij te houden kunt u het best 1 á 2 keer per week de vacht controleren en doorkammen om de klitten eruit te halen. Pas wel op dat u dan niet teveel onderwol mee uitkamt, dit kan namelijk voor een vacht zorgen die teveel wol gaat produceren, waardoor het konijn eigenlijk altijd in de rui is. Als het lastig is om de vacht bij te houden, kunt u ook ervoor kiezen om de vacht in te korten, door te knippen of te scheren. Vaak zie je ook dat bij de anus ontlasting in de vacht blijft hangen, het is dan verstandig om het daar iets korter te scheren. Het gevaar is namelijk aanwezig dat hier vliegen op af komen die eitjes leggen in de vacht. Uit deze eitjes komen maden. Deze maden gebruiken uw konijn als voedselbron. Houd daarom altijd de billen van het konijn goed schoon!

Voor vragen of een afspraak kunt u uiteraard altijd bellen. Tel. 06-46665836