Er zijn veel verschillende hondenrassen met verschillende vachtsoorten, die allemaal een andere behandeling nodig hebben. En daarbij is het natuurlijk per model ook afhankelijk wat mogelijk is met de vacht, en wat u als eigenaar wenst.

Het model gaat altijd in overleg met de eigenaar, op- of aanmerkingen mogen ook zeker gegeven worden zodat ik hier bij een volgende behandeling rekening kan houden. (denk hierbij aan oortjes langer of juist korter, de vacht iets korter of juist langer, staart in een ander model). Het belangrijkste is dat u als eigenaar tevreden bent met het model en dat het voor uw hond ook prettig is.

Natuurlijk kan ik als trimster niet toveren, zit uw hond heel erg in de klit dan doet het uitborstelen ontzettend veel pijn, en trekt het aan de huid. In sommige gevallen moet er dan toch gekozen worden voor het scheren van de vacht, ondanks dat u misschien een langere vacht mooier vindt. Dit om te voorkomen  dat uw hond veel  pijn ervaart tijdens de behandeling. Natuurlijk kunnen we dan hierna afspraken maken om dit in de toekomst te voorkomen. Zoals bijvoorbeeld  tegen een goedkoper tarief regelmatig de vacht door te kammen, of eerder een afspraak te maken voor een trimbehandeling, zodat in de toekomst uw hond er toch naar uw wens uitziet.

Was en blaasmethode!

Er zijn een aantal rassen waarbij het wassen en uitblazen een groot onderdeel van de behandeling is . Dit zijn met name de rassen  met veel wol in de vacht zoals de golden retriever, New foundlander en de herder. Maar ook voor kortharige vachten die veel ruien kan dit een uitkomst zijn. Deze vachten help je echt door ze te wassen en uit te blazen, zodat ze makkelijker door de rui heen komen. Dit scheelt heel veel haar in huis!

Bij elke trimbehandeling worden de nagels en oren nagekeken en zo nodig geknipt en/of geplukt.En uw hond wordt natuurlijk lekker gewassen met 1 van onze verzorgende shampoos.

Het is ook mogelijk dat ik de anaalkliertjes preventief ledig. Bij honden die gevoelig zijn voor verstopte anaalklieren voorkomt dit anaalklierontstekingen, natuurlijk moet hier niet zomaar aan gerommeld worden. Maar op advies van uw dierenarts, wanneer uw hond echt gaat schuiven op zijn billen of in de buurt van zijn staart gaat bijten kan het ledigen veel problemen voorkomen . Mocht ik toch zien dat de inhoud er ontstoken uitziet dan meld ik dit bij u zodat u naar uw dierenarts kan voor de verdere behandeling van de anaalklieren. Mocht ik tijdens de trimbehandeling iets anders verontrustends ontdekken zoals ontstoken oren of vreemde bultjes, dan meld ik dit natuurlijk ook bij u, zodat u zo nodig naar uw dierenarts kan gaan.

Om te zorgen dat de behandeling voor uw hond zo prettig mogelijk is, kunt u het beste voor de afspraak uw hond goed uitlaten. Dan staat uw hond in ieder geval niet met een volle blaas en hoge nood op tafel.  Wat ik ook erg belangrijk vind is dat uw hond vlo vrij is wanneer uw hond naar de salon komt,  zodat er geen vlooienbesmetting in de salon plaatsvindt.

Heeft u verder nog vragen of wilt u een afspraak maken?
Bel dan snel! Tel. 06-46665836